Zelfhulp

Jin Shin Jyutsu handafbeelding-page-011

Een eenvoudige manier om op jezelf Jin Shin Jyutsu toe te passen is de Centrale Hoofdstroom. Deze stroom wordt ook wel de Bron de Levens genoemd. Het voorziet het gehele lichaam direct van energie en werkt zeer ontspannend.

Het werkt als volgt: plaats je rechterhand boven op het midden van je hoofd. Deze hand blijft daar terwijl je met de linkerhand vervolgens de plaatsen aanraakt zoals op de tekening hierboven te zien is. Je begint tussen de wenkbrauwen en gaat steeds verder naar beneden.

Je wacht telkens totdat je in beide handen een soortgelijke ‘pulsatie’ voelt of tot wanneer je voelt dat beide handen hetzelfde aanvoelen. Dan ga je naar de volgende positie.
Je verbindt op deze manier als het ware de punten met elkaar. Doorgaans is tussen de 3 en 5 minuten per positie voldoende, maar langer of korter mag natuurlijk ook.
Bij de laatste positie verplaats je je rechterhand naar het staartbeen, terwijl je linkerhand op het schaambeen blijft liggen.
Zelf pas ik deze stroom dagelijks toe bij het wakker worden. Je kunt hem gemakkelijk liggend in bed doen. Het is een heerlijk energie-ontbijt om de dag mee te beginnen of om jezelf tussendoor ‘op te laden’ Maar ook een hele fijne stroom om de dag mee te eindigen en goed in slaap te vallen. Ik wens je er veel plezier mee!

Mocht je  vragen hebben over de toepassing van deze stroom, schroom niet om even contact op te nemen, of bekijk dit filmpje.

N.B.:  Klik op de afbeelding om hem te vergroten. Je kunt hem vervolgens opslaan en eventueel printen.

Wil je meer Jin Shin Jyutsu-Zelfhulp posities leren? Bij deelname vanaf twee personen is het mogelijk een Workshop te plannen. Kijk voor meer informatie bij Workshops en Agenda.