Behandeling

on the bike 147

Sinds het voorjaar van 2013 ben ik middels de opleiding tot Jin Shin Jyutsu Practitioner, (maart 2016 gecertificeerd Practitioner) en dagelijkse zelfhulp intensief bezig met deze Kunst die eigenlijk een levenslange studie is.
Met veel plezier en overgave geef ik Jin Shin Jyutsu-behandelingen binnen Touch of Silence. Je wordt ontvangen met een kopje thee waarbij we kort bespreken waar je behoefte aan hebt.  Vervolgens wordt je gedurende ongeveer een uur in Stilte gestroomd. Daarna geef ik je desgewenst zelfhulpoefeningen mee; posities die je zelf thuis kunt toepassen om de behandeling verder te verdiepen.

Je kunt een behandeling ontvangen omdat je het fijn vindt om eens even helemaal diep te ontspannen, in tijden van stress of ter voorkoming ervan, maar ook wanneer je wat dieper op een bepaalde klacht – in Jin Shin Jyutsu heet dit een ‘project’ –  wilt ingaan.

In de loop van de tijd heb ik m’n eigen manier van werken ontwikkeld en ben ik met name thuis in het aanraken van hetgeen er emotioneel stagneert.
In een behandeling kan op een zachte manier een emotie opkomen en vervolgens evenzo rustig ook weer oplossen. Dit werkt heel mooi, je bent er getuige van en je voelt het ook, maar zonder er met een verhaal in te gaan, voel je het ook weer verdwijnen.

Een Jin Shin Jyutsu-behandeling vindt aangekleed plaats op een massagetafel. Er zijn geen contra-indicaties. Ondanks het feit dat Jin Shin Jyutsu enorm helend kan zijn, dient het niet ter vervanging van een reguliere medische behandeling en wordt bij klachten altijd geadviseerd naar de huisarts/specialist te gaan.

Omwille van het ontspannende effect van Jin Shin Jyutsu, is het fijn om erna nog wat tijd vrij te houden om de behandeling te laten doorwerken.