Jin Shin Jyutsu®

Jin Shin Jyutsu® is de eeuwenoude Japanse Kunst van het harmoniseren van de levensenergie in het lichaam. Het is enigszins vergelijkbaar met acupressuur, maar wordt geheel zonder druk of massage toegepast.
Het is een uiterst zachte en respectvolle methode die de zelfgenezingskracht die in ieder mens aanwezig is, versterkt. Jin Shin Jyutsu werkt diep ontspannend, vermindert de effecten van stress en is hierdoor een waardevolle aanvulling op de reguliere geneeskunst.

Binnen Jin Shin Jyutsu wordt gebruik gemaakt van 26 energiepunten die aan elke kant van het lichaam aanwezig zijn. Wanneer deze punten, Veiligheidsenergiesloten genaamd, geblokkeerd raken, kan de daaruit voortvloeiende stagnatie een verstoring geven in onze energie. Dit kan zich uiten in de vorm van klachten op fysiek, mentaal en/of spiritueel gebied. Door in diverse combinaties de energiesloten zachtjes vast te houden – we noemen dit ‘stromen’ – kan de energie weer in balans worden gebracht.

Jin Shin Jyutsu kan door een opgeleide Jin Shin Jyutsu-Practitioner worden toegepast, maar zeker ook worden gebruikt als Zelfhulp. Er is niet méér nodig dan je eigen handen en de kennis van hoe deze te plaatsen op het lichaam.
Jin Shin Jyutsu werkt niet met initiaties; de toepassing  is voor iedereen beschikbaar.

Meer informatie over Jin Shin Jyutsu®  Travelers Guide to Healing of  flowsforlife.com.