Metamorfosemassage

vlinder 2

Van rups tot vlinder…

Metamorfosemassage is een liefdevolle, aandachtige en zeer zachte massage/aanraking van de reflexlijn van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd.
Op de genoemde reflexlijn bevindt zich de reflexzone van de prenatale periode, de tijd waarin we vanaf de conceptie tot en met de geboorte fysiek zijn gevormd.
Deze periode wordt niet gezien als iets dat voorbij is, maar vormt een wezenlijk deel van wie we nu zijn. Ervaringen die in de prenatale periode zijn opgedaan, vormen de basis waarop we na de geboorte verder gaan. En de ervaringen kunnen soms zo zijn geweest dat er blokkades zijn ontstaan in het ten volle leven van ons potentieel.
Wanneer tijdens de zwangerschap de moeder bijvoorbeeld langdurig stress ervaart of wanneer er sprake is van een tweeling broertje/zusje dat de baarmoeder vroegtijdig moest verlaten, trekt de foetus zich heel eventjes of langer ‘terug’.
Deze terugtrekking heeft effect op het vrij-uit ontwikkelen van wat in essentie aanwezig is, maar het potentieel is er zeker nog wel! Met Metamorfosemassage kan dit op een hele zachte manier weer naar boven komen.

Metamorfosemassage houdt zich niet bezig met speciale symptomen of klachten, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan de innerlijke levenskracht, onze innerlijke intelligentie. Oude blokkades  kunnen op deze manier in beweging komen en verdwijnen. Metamorfosemassage is een niet-sturende massage, er is geen ander plan dan zonder oordeel en zonder verwachtingen de levenskracht middels de massage uit te nodigen. Maar in deze eenvoud ligt juist de kracht.

De massage heeft op iedereen een andere uitwerking en ook wanneer je vaker de massage ontvangt is de uitwerking iedere keer anders. Er kunnen na de behandeling emoties bovenkomen, maar dit hoeft niet. Soms wordt je uitgenodigd tot activiteit, om net die éne stap te nemen. Soms vraagt je lichaam juist om rust en geef je je daar aan over.
Mijn persoonlijke ervaring is dat wanneer ik een Metamorfosemassage ontvang, het me heel dicht bij mezelf  brengt, in een stille ruimte waarin ik mezelf helemaal mag voelen in m’n diepste wezen. Dat ervaar ik telkens weer als een groot geschenk.

Meer info: Metamorfosemassage Nederland

De inspirerende en ontroerende TED talk van Anna Verwaal over het leven in de baarmoeder is zeer de moeite waard om te bekijken. Meer over Anna Verwaal en haar liefdevolle aandacht voor het ongeboren kind vindt je op haar site: From womb to world.