Gesprek

Stilte is de eenvoudige zachtheid die je herkent wanneer je ontspannen bent.
Als deze innerlijke Stilte is versluierd door gedachten en gevoelens ervaar je jezelf niet als vredevol en zoek je het geluk buiten jezelf.

In gesprek help ik je graag herkennen dat wat je buiten jezelf zoekt hetgeen is dat je al bent… Stilte is hierbij het uitgangspunt. Een Stilte die meer is dan de afwezigheid van
geluid. Vanuit deze Stilte ontvouwt zich als vanzelf wat zich wil ontvouwen.
Je zou het kunnen zien als een samen ‘uit de weg gaan’, een eenvoudig aanwezig zijn en
innerlijk luisteren…

Met volledige aandacht ben ik oordeelloos bij jou aanwezig en luister/voel ik naar hetgeen er onder het gesproken woord ligt. Wat houdt jou tegen om volledig jezelf te zijn?
Vanuit intuïtie geef ik feedback over wat ik bij je ervaar. De ervaring is dat je, door op deze manier in gesprek te zijn, snel tot de kern van de zaak kunt komen en voelen wat jou echt beweegt, dan wel stagneert. Uitgangspunt in onze ontmoeting is dat alle weten in jezelf aanwezig is. Het samenzijn kan dit weten doen oplichten.

Het is een vreugdevol gebeuren wanneer je in helderheid steeds dichter bij jezelf komt en de rust van eenvoudig Zijn ervaart. Hierin stabiliseren te midden van alle uitdagingen die het leven biedt, is een doorgaand proces waarbij je afwisselend vergeet en herinnert wat je bent. Totdat er steeds minder vergeten plaatsvindt en je jezelf eenvoudigweg gelukkig voelt zonder reden, gewoon…omdat je Bent. Dat is het echte thuiskomen waarnaar we
allemaal verlangen en wat voor iedereen mogelijk is.

The root of all desires is the one desire: to come home, to be at peace.
Jean Klein